Att se vart man går…

Det är ibland svårt att se vilket håll man går åt, vad vitsen med allt man gör är. Varför jobbar jag med det jag gör? Varför bor jag där jag gör? Varför gör jag det jag gör? Varför tränar jag det jag gör? Varför lever jag? Min personliga uppfattning är att svaret på allt ovan är slumpen. Det är vad det är, gör det bästa av det. Naturligtvis går det att påverka i viss mån vart man går, det gäller bara att hålla ögon och öron öppna.

Varför skriver jag detta då? Det finns tillfällen när man undrar varför man överhuvudtaget tränar en kampart som Jissen Kobudo. Jag har hållit på i över 20 år med kampsport och kamparter och det har hänt att jag undrat vad meningen är. Men aldrig under dessa 20 år har jag övervägt att sluta, jag tror på idén att uthärda och att härda. Har jag gett mig in i något som jag tycker om så finns det en anledning. Så vad ni än gör, gambatte! Kör på! Det är här spirituell träning kommer in i bilden, att mentalt ställa in sig på något och sedan gå dit…

Om man vill någonstans så är det dock ibland bra att ha en aning om vad som komma skall vid målet. Så även med Jissen Kobudo. Det är bra att då och då kunna se vad målet är, och målet är naturligtvis alltid, för oss, det som Manaka Unsui Sensei visar och gör. Jag har under mina år hållit mina ögon och öron öppna för saker och ting, och jag har aldrig tagit något förgivet och aldrig egentligen brytt mig om vart jag hamnar… Det låter kanske konstigt men jag har alltid sett vad jag vill uppnå i Sensei och jag har gått ditåt utan större eftertanke, oavsett vart det leder mig.

Ibland känner jag att jag närmar mig, ibland känner jag att jag kommer längre ifrån, ibland känner jag att jag aldrig har hållit i ett svärd tidigare, men trots det vet jag att det jag gör är viktigt.

Så vad ni än gör, kör på, uthärda och stå på er. Ibland ser det kanske underligt ut för andra, men tror ni på det, så kör! Det gäller bara att se vart man går…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s