Sommar -10

Den 20 juni hade vi heldagsträning och gradering, som ett slags avslut till vårens termin. Vi kommer under sommaren att ha stäng för träning under två veckor, då jag är i Japan och övriga tar lite semester.

Träningen den 20 juni var intensiv och rolig. Vi hade besök både från Uppsala och Danmark vilket gjorde dagen till en hit. Temat för dagen var Shinden Fudo Ryu Jutaijutsu Shoden Gata. Denna nivå innehåller 27 intensiva kata med höga kast, ledlås, kyusho och muskelförstöring. Dessutom har varje av dessa 27 kata mellan 1-3 henka (variationer) vilket innebär att det är en väldigt stor sektion av kata. Vi lyckades faktiskt på våra 5 timmar att gå igenom alla 27 kata (ej henka) vilket nästan är en liten bedrift. Vanligtvis på våra träningar skulle vi kanske ha hunnit med 10 kata på en dag, men vi ökade tempot och tränade hårt för att hinna allt. Naturligtvis är det bättre att träna färre kata med större noggrannhet, men nu var det bara informationsgenomgång som gällde!

Under lunchen valde 6 personer att testa sina kunskaper för nästa nivå i gradstegen. Alla lyckades ta sig upp ett snäpp, så GRATTIS till alla er! Träna vidare och kör på!

På kvällen gick några av oss ut och åt en bit mat och hade lite trevligt.

Hösten kommer att präglas av mycket Kihon Happo, kamae, slag, spark och ukemi! För fortsättningsgruppen blir det Hanbojutsu och Shinden Fudo Ryu Dakentaijutsu. Eventuellt kommer vi också att få ytterligare en tid på klubben, som då innebär 2 pass per vecka för fortsättningsgruppen och 2 pass per vecka för grundträning. Detta ser jag fram emot!

Ha en trevlig sommar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s