Pressa, pressa, pressa!

Våra söndagsträningar under våren har börjat mycket bra. Vi tränar för närvarande Kukishin Ryu Bisento och Togakure Ryu Ninja Biken samt Taijutsu Randori. Inom en snar framtid byter vi ut bisento mot Rokushakubo.

Vi lägger väldigt mycket fokus på kimochi på våra fortsättningsträningar nu, vilket har blivit ett måste då nivån har höjts avsevärt. Den kommande sommaren åker jag till Japan under 2 veckors tid för ett Kuden-läger med Manaka Sensei. Detta innebär att alla Dojo-cho får lära sig de kata som har förts vidare genom generationerna till endast en utvald skara utövare och är naturligtvis en stor ära för alla oss som får vara med. Hela idén med lägret är att vi ska utveckla vår spirituella styrka. Med detta i åtanke har jag bett Marcus och Patrik att verkligen pressa, pressa, pressa när vi tränar.

Vidare har vi kommit igång ordentligt med taijutsu randori, vilket vi har haft ett längre uppehåll i från. Det är mycket givande och mycket roligt. Att ”ta” några smällar behöver man verkligen. Även på kenjutsu-sidan tränar vi en hel del randori – baserat på kamae keiko.

Så, under året vill jag att ni lägger lite krut på att pressa, pressa, pressa!

Gambatte!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s