Meiso

På senaste tiden har Unsui Sensei koncentrerat sig på att studera betydelsen av Meiso (meditation) inom Kobudo. Finns det några fördelar för oss som tränar att meditera och i så fall, vad är det för fördelar?

Sensei har gått så långt att han blivit ”research student” på Tsukuba University, under en professor i sportpsykologi. Den allmänna forskningen i Japan har påvisat att meditation är mycket givande för utövare av modernare kamparter i Japan, såsom Judo, Kendo och Kyudo. Forskning har däremot inte bedrivits mot mer traditionella arter såsom Kobudo. Därför finns Unsui Sensei med som en expertröst inom området, med målet att kunna kartlägga fördelen med meditation för utövare av Kobudo.

Av denna anledning brukar många träningspass i Japan börja med ett par minuters medition. Detta är något som vi kommer att lägga mer och mer vikt vid i vår dojo framöver också.

Ikkan!

ryuun


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s