Tuffa tider…

Det är många av oss i Hiryu Dojo som har haft ett tufft halvår. Alla har sina orsaker – det är skador, stress, sjukdomar med mera. Men det gläder mig oerhört att INGEN har slutat träna, trots tuffa tider…

Det handlar om att fortsätta, att aldrig sluta. Det är den sanna innebörden av hiryu – den flygande draken! Sluta aldrig, slutar ni så faller ni. Detta gäller naturligtvis inte enbart träningen, det gäller allt i livet. Ibland är det svårt att gå vidare, att kämpa, men det är de som kämpar in i det sista som överlever. Det är bushido!

I helgen hade vi seminarium, med tema Jinen Ryu Biken, Tanto och mutodori. Vi gick igenom Chi no maki och delar av Hi no maki från Jinen Ryu Bikenjutsu, Gedan no kamae Kihon gata från Jinen Ryu Tantojutsu samt ett antal grundläggande övningar för mutodori.

Jag tror att alla deltagare blev frustrerade av innehållet i Chi no maki. På pappret är det ”bara” kamae och kihon toho. I verkligheten är det så mycket mer… Men alla gjorde ett bra jobb och fick nog upp ögonen för en och annan detalj.

Vi genomförde även en gradering och fick följande nya grader:

Dennis Scheidermann, Danmark – SHODAN!

Asher Lennon Ware, Danmark – Nikyu och Ikkyu

Gabriel Strobl, Örebro – Gokyu

Ander Åker, Eskilstuna – Rokkyu

Tack till alla för att ni fortsätter kämpa!

Ryuun


En reaktion på ”Tuffa tider…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s