Nytt tema

Vi avslutade Kukishin ryu jojutsu för denna gång igår. Som avslutning kan nämnas att Jojutsu är speciell för vår gren av Kukishin ryu, då det inte återfinns i de övriga grenarna. Inom Jojutsu sägs att det också finns Kuden för användning av Kuji.

Vi fortsätter våra söndagsträningar med Jinen ryu tantojutsu, samt Yondan/Nidan-träning.

Tantojutsu, som Sensei har skapat, är oerhört svårt. Betänk att vi ska skydda oss mot svärdsattacker enbart med en kniv. Hela idén är användandet av mutodori i samklang med knivens speciella egenskaper. Kime, Kibun, Zanshin blir alla oerhört viktiga i detta sammanhang.

Var beredda på psykiskt svår träning!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s