Kurai Dori

I går tränade vi utomhus för första gången i år. Något som genast blir uppenbart då är Kurai dori [位取], förmågan att placera sig på bästa sätt. Gropar i marken, grenar, småsten, solen mm är alla saker som ”stör” vår aktivitet. Därför gäller det att ha alla dessa aspekter i åtanke och försöka placera sig på bästa sätt. I Koto ryu koppojutsu är detta betonat vid träning för Kamae, men naturligtvis gäller det för allt vi gör.

Vi slutförde igår Kukishin ryu Sojutsu Menkyo kaiden Hencho gata och kommer nu att backa tillbaka genom alla Sojutsu-kata för att slutligen lämna ämnet för denna gång. Nästa topic blir då Kukishin ryu Jojutsu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s