Gyokko Ryu

När jag ändå börjar så kan vi väl ta lite teori från Gyokko ryu, som ju också är en del av vårt tema just nu! Tänk på att det är bäst att koncentrera sig på endast två olika saker samtidigt (något jag lärt mig från min första lärare – den exceptionella och saknade – David Hewitt!!).

Gyokko ryu – som ni alla vet så jobbar Gyokko ryu på en cirkulär rörelse (till skillnad från Koto ryu). Detta ger naturligtvis effekter i rörelser, både fysiskt och psykiskt. Tänk er motståndaren i mitten av en cirkel och ni själva i utkanten av cirkeln. Målet är att cirkelns ytterkant alltid är oåtkomlig för mitten och ytterkanten vill flytta ut mitten till motsatt sida ytterkant.

Tänk er likaså en situation med ett prospect vid en förhandling. Ni kan närmare er affären enligt Koto ryu, genom att gå rakt på sak. Men ni kan också cirkulera runt kunden för att få honom/henne/dem i ”fällan”. Vilken strategi som krävs lär man sig genom att studera Gunryaku. Intressant, neh?

Gyokko ryu är troligtvis den mest intressanta skolan vi tränar (tillsammans med Koto ryu och Kukishin ryu). Lägg mycket tid på denna ryu-ha! Försök jobba på seishin ryoku enligt Gyokko ryu och hitta hela tiden cickeln (som min 2-åriga son kallar cirkeln).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s